MAGT, KIRKE OG VERDENSARV

Domkirkemuseets faste udstilling fortæller Roskilde Domkirkes 1000-år lange historie fra den første trækirke på stedet til den store UNESCO-beskyttede middelalderkatedral, der møder de besøgende i dag. Ved hjælp af særligt udvalgte genstande fra domkirkens samlinger, modeller, tegninger og fotografier kan den besøgende følge kirkebygningens udformning og indretning gennem katolsk og protestantisk tid.

I udstillingen kan også opleves en samling af middelalderlige træfigurer, en rekonstruktion af dronning Margrete 1.s fornemme gyldne kjole, fragmenter af glasmalerier fra domkirkens vinduer, den første trykte udgave af Saxo Grammaticus’ Danmarkshistorie, dele af et bemalet panel fundet i kirkens orgel, kisteplader og gravudstyr fra adelige begravelser samt en bådsmandsstol, som har været brugt ved arbejdsopgaver på kirkens spir.

ÅBNINGSTIDER OG PRISER

For åbningstider, entrépriser og generel information om besøg til Roskilde Domkirke se roskildedomkirke.dk

Bemærk:
Domkirken og museet lukkes for turistbesøg under kirkelige handlinger. Ændring i turiståbningstiderne kan ske med kort varsel, hvorfor det er fornuftigt at orientere sig på Domkirkens egen hjemmeside.

Ankomst med tog
Fra Roskilde Station er der ca. 15. minutters gang til Roskilde Domkirek. Find din rejse med DSB rejseplan

Ankomst med bil
Find vej med Google Maps herunder:

Til top
Åbent i dag
d.15-12-2018
11.00-16.00